Milyen eszközök kellenek a tanításhoz?

Milyen eszközök kellenek a tanításhoz?

Nincs hozzászólás a(z) Milyen eszközök kellenek a tanításhoz? bejegyzéshez

Nem is gondolnád, hogy a tanításhoz az agyadon kívül másra is szükséged lehet, pedig igen. S ha olyat tanítasz, akkor pénzt is be kell fektetned az eszközök beszerzésére, ha nem vagy olyan szerencsés, s akad otthon minden, amire szükséged lehet.

Nézzünk egy példát: Dobot oktatsz: úgy vélem, ehhez elengedhetetlen egy dob. Ha csak nem a fazekakon szeretnéd oktatni a diákot. Ez egy nagyobb anyagi beruházás lehet, ha még nincsen dobod. S az se biztos, hogy kölcsön tudsz bármikor kérni egyet, hogy azon oktass. Ez egy elég szélsőséges példa, de remélem lejött belőle a lényeg, hogy tisztában kell lenned az eszközeiddel.

Nézzünk még egy példát: törit szeretnél oktatni. Hasznos lehet egy töri könyv. Kinek szeretnél oktatni? Kicsiknek? Megvannak még az alsós könyveid? Be tudsz valakitől szerezni? Vagy meg kell venned őket? Atlasz. Van? Jó még? Ezt használják a mostani diákok is, vagy már teljesen másféléből tanulnak?

Ha nyelvet tanítasz, ha matekot, ha gyöngyfűzést, szedd össze még ma, hogy mire lehet szükséged hozzá.

tanitas-eszkozei

FELADAT: Írd össze, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy taníthasd azt, amit szeretsz. Húzd ki ami megvan, s a maradékhoz írd mellé, hogy esetleg kitől tudnád beszerezni.

Ne felejtsd el, ha könyvről van szó, a könyvtár jó barátod lehet. Minimális költséggel járhat, ha esetleg van regisztrációs díj vagy éves tagdíj.

 

Kellemes tanítást: Eszter

Vissza