Ismerd meg őket közelebbről: Czímer Zoltán és csapata

Ismerd meg őket közelebbről: Czímer Zoltán és csapata

Ismerd meg őket közelebbről: Czímer Zoltán és csapata

Nincs hozzászólás a(z) Ismerd meg őket közelebbről: Czímer Zoltán és csapata bejegyzéshez

A tanárböngésző célja, hogy a  diákok jobban megismerjék a tanáraikat, s így megkönnyítsük nekik a választást, hogy kihez forduljanak a problémájukkal.

Ezért hagyj mutassam be nektek Czimer Zolit és csapatát, akik a németül tanulóknak nyújtanak segítséget az online hálón. Nagyon tetszik, hogy Zoliék olyan eszközökkel tanítják a németet, hogy azt egyből lehet hasznosítani. Így én már biztos, hogy részt veszek egy próba órájukon. De , hogy miért is mondom ezt? Olvasd el a vele készült interjút.

 

Eszter: Miért jó veletek online tanulni a németet?zoltan_es_bejus

Zoli: Fiatal csapat vagyunk, rugalmasak, nincs egy adott tematika. Minden tanulóval személyspecifikusan tervezzük meg mit kell tennünk, hogy elérje a célját. Egy jó kis közös munka az egész, jó hangulattal, motiváló órákkal, és csakis életszerű nyelvi helyzetekkel, témákkal.

 

 

Eszter: Általában kik tanulnak veletek? Akik itthon élnek, vagy akik külföldön?

Zoli: Leginkább a 30-50 közötti korosztály választ minket, többségük már külföldön él, s egy jobb munkalehetőség, vagy éppen az élhetőbb élet miatt szeretne mielőbb megtanulni németül. Néhányan még itthon vannak, de már érlelődik bennünk a gondolat, hogy mielőbb német nyelvterületen kezdjék meg új életük kis családjukkal együtt. :)

 

Eszter: Láttam, hogy már majdnem 0-24 órában tanítotok. 😉 (7-20 között)  Hogy bírjátok? 

Zoli: Mivel lendületes, lelkes a csapat, teljesen jól bírjuk a tempót. S már nem csak hétköznap, hanem hétvégén is oktatunk. Mindannyian voltunk tanulók munka mellett is, tudjuk jól, hogy mennyire nehéz egyensúlyban tartani a munka+család+tanulás hármas egységét. Így leginkább reggel (még friss fejjel! ;)), este meló után, vagy épp hétvégén, szabadnapjukat feláldozva tanulnak velünk.

 

Eszter: Ha valaki szeretné  kipróbálni egy órátokat mi a teendője?

Zoli: Nem szeretünk kockáztatni, s ezt mástól sem várjuk el. Ha kipróbálná, milyen egy interaktív, kommunikatív óra velünk, nincs más tennivalója, minthogy megkeres minket mailben, egyeztetünk egy időpontot próbaórára, ami semmiféle elkötelezettséggel nem jár. Megnézni, megszereti, s belevág!:) Ha esetleg most még sem kezdni el a tanulást, akkor pedig egy olyan élményben volt része, mely során képet kap arról, milyen szinten is van jelenleg a tudása.

 

Eszter: Hogyan kell elképzelni egy órát?

Zoli: Képzeld el új, mintha egy rendes tanórán ülnél. Látod, hallod a tanárt, van könyv is a kezedben, mégis mindezt a kedvenc karosszékedben, teraszodon, finom, jeges limonádét szürcsölve… Nem is rossz, ugye?:) Ezt kiegészítve az internet adta számos tanulási lehetőséggel: feladatbankokkal, hang- és videóanyagokkal, képekkel, friss napi sajtóanyagokkal a célnyelvi országokból. Leginkább ezek az online források teszik naprakésszé, innovatívvá óráinkat. És ezáltal, ha velünk tanulsz, észrevétlen módon csak azt tanulod, amit valóban használnak, nem lesz “tankönyvszagú” tudásod.

 

Eszter: Milyen időtartamú egy óra?

Zoli: Egy tanóra 45 perc, bár ritka, aki nem duplázza meg ezt az időt. Mi általában 2X2 tanórát javaslunk heti szinten, ezzel már megfelelő léptekkel tudsz haladni a célod felé.

 

Eszter: Mindig is német tanár akartál lenni? 

Zoli: Igazából a német nyelv iránti szeretetem egy gyermekkori élmény határozta meg. Unokatestvéremmel kiterveltük, hogy együtt tanulunk németül, mert így lesz egy olyan közös pont az életünkben, ami “csak a miénk”, s a szüleink előtt ezáltal titkolózni tudunk. :) És tényleg így lett: sok családi összejövetelen fecsegtünk németül, hogy ne értsék meg a szüleink, nagyszüleink, hogy miről is kokettálunk. Aztán a nyelv iránti szeretetem, megismerési vágyam sosem hagyott alább. Sőt, folyamatosan azt érzem, hogy még mindig vannak új dolgok, melyeket szeretnék jobban megismerni.

 

Eszter: Tartottál már pizsiben órát? :)

Igen, de ágyban fekve is, amikor egy tanulóm reggel 7-re volt beosztva szóbeli vizsgára, így hajnali 5-től még átvettünk néhány aznapi gondolatot, hogy beinduljanak az agytekervényei. :) Sőt nyáron nagyon gyakori a kis atlétapóló + short. Sosem gondoltam, hogy valakit a ruha tesz tanárrá. Nem hiszem, hogy bárki is jobban oktat egy öltönyben, vagy netán fehér köpenyben. 😀

 

Eszter: Hol tartottál már órát?

Zoli: Számos helyes, hiszen úgy gondolom, hogy a tanulásnak és a czimer_zoltan_nemet_online_tanartanításnak sincs időbeli vagy térbeli korlátja. Lássuk csak: teraszon, parkban, autóból, gyorsétteremben, és telefonról hazafelé sietve, hiszen a pesti közlekedés nem mindig utasbarát. :) Ezt imádom az online tanulásban: nincs korlátja, minimális rugalmassággal, jó értelemben vett lazasággal bárhol tanulhatsz/taníthatok. Néha egy új helyszín, az íróasztaltól való elrugaszkodás olyan többletet ad a diáknak, melyet ő sem gondolt volna. Kicsit kilép a komfortzónájából, s máris jobban megragad az adott anyagrész.

 

Eszter: Milyen tippet adnál egy kezdő tanulónak? Mire figyeljen oda? czimer_zoltan_nemet

Zoli: A tanárválasztás során figyeljenek oda, hogy tényleg a saját célját akarja a  tanár is, s legyen konkrétan rá szabva a tananyag, az órák felépítése. Sok oktató hajlamos egy síkban oktatni, akár éveken át ugyanazzal a tematikával, módszerrel. Úgy vélem, nincs két egyforma diák, mint ahogy két egyforma tanár sem. Nem lehet egy módszerrel oktatni több száz diákot. Vannak jó ötletek, technikák, melyek mindenkinél beválnak, de emellett figyelembe kell venni a diák tanulási stílusát, s ennek megfelelő anyagokkal, gyakorlatokkal készülni. Ne mi  mondjuk meg neki, hogyan tanuljon. Egyszerűen legyünk “csak egy eszköz” számára, mely mindig ott van mellette, ha segítség kell, de saját magának kell kitaposnia az utat.

 

Eszter: Mi a kedvenc csokid? 

Zoli: Nagy édességfaló vagyok, de leginkább az After Eight csokit szeretem. Kellemesen keserű, és mégis édes a mentának köszönhetően. Nem egy közkedvelt csoki, de aki szereti, az nagyon oda van érte. 😉

Zoli elérhetőségei , ha szívesen részt vennél egy próbaórájukon.

Honlapjuk, ha még több információra vágysz: Kattints ide!

 

Ha Te is szeretnéd, hogy elkészítsünk Veled egy PR cikket, akkor nincs más teendőd, mint regisztrálj az oldalon, s írj egy emailt nekünk !

Vissza